Missie & Visie

“Wie handelt vanuit passie heeft geen werk maar een leven”

Missie & Visie


Missie
De missie an sich is niet om de beste, grootste of goedkoopste in Nederland te worden, maar door onze aanpak willen we opdrachtgevers en kandidaten naar alle tevredenheid te helpen.

Visie
Onze missie laten slagen, nu en in de toekomst!

Kernwaarden
Om het te laten slagen zijn kernwaarden verweven in de missie en visie:

  • Loyaliteit en transparantie richting de klanten en kandidaten
  • Daadkracht door resultaat te leveren
  • Eigenwijs, lef hebben om anders te werken

We krijgen regelmatig de vraag waar onze naam vandaan komt. Dan vertellen we dat de naam voortkomt uit de behoefte om anders te willen werken. Het woord ‘alitair’ vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord ‘alter’, wat in het Nederlands ‘anders’ betekent.

Ons verhaal

Bij het oprichten van Alitair hebben we invulling gegeven aan ‘anders werken’ en wij onderscheiden ons ten opzichte van de huidige spelers in de markt op de volgende manier:

  • Alternatieve dienstverlening bieden: door recruiten als dienst aan te bieden zijn organisaties goedkoper uit dan met reguliere diensten als werving en selectie. Deze dienst bieden we aan in abonnementsvorm. Het grote voordeel hiervan is een meer intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en Alitair.
  • Een 100% papierloos kantoor: dit bereiken we dankzij digitale communicatietechnologie, en ook door innovatieve producten als de reMarkeable tablet.
  • Voor elke plaatsing doneren wij aan Greenpeace: want wees nou eerlijk, alleen met papierloos werken gaan we het niet redden om maatschappelijk verantwoord te werken. Dat doen we graag samen met onze opdrachtgevers, partners en alle anderen die zich inzetten voor onze plaatsingen.